Tweede Kamer wil in ons land geen Turks referendum over doodstraf

Bijna de voltallige Tweede Kamer wil in ons land geen Turks referendum over de doodstraf. Ankara wil ook hier een referendum organiseren voor in Nederland wonende onder Turkse stemgerechtigden over het opnieuw invoeren van de doodstraf in Turkije. Alleen de splinterpartijen Denk en Forum voor Democratie hebben er geen bezwaar tegen.

De rest van de Kamer  wil dat het kabinet zo’n referendum op Nederlandse bodem voorkomt. Eerder liet het kabinet al weten daar niet aan mee te willen werken. Overigens heeft Turkije nog geen verzoek ingediend. Ook de Duitse regering wil zo’n referendum op Duitse bodem niet toestaan. Dat liet de Duitse Bondskanselier Angela Merkel begin mei weten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>