Geen banken van Londen naar Nederland vanwege te strenge bonusregels

@Erik Feenstra

Geld bepaalt alles in de bankenwereld. Buitenlandse banken zijn na de brexit niet van plan om naar Nederland te verhuizen, omdat bankiers in ons land veel minder bonussen naast hun salaris mogen ontvangen dan in andere Europese landen. Daarnaast zouden bankiers in ons land teveel worden bestempeld als ‘zakkenvullers en graaiers’, iets wat met de keuze voor andere landen een niet bepaald ver gezochte  opvatting blijkt te zijn.

Amsterdam scoort op alle andere vlakken goed ‘of zelfs beter dan de concurrentie’, zoals bereikbaarheid, digitale infrastructuur, talent, zakelijk klimaat en quality of life. Maar het grote geld lonkt elders: banken zoeken kantoorruimte binnen de EU, en dat zal Amsterdam duizenden nieuwe arbeidsplaatsen schelen. Nederland koos voor een strenger bonusregime dan andere Europese landen, om banken in toom te houden. Op Europees niveau zijn bonussen tot 100 procent van het vaste salaris toegestaan, in ons land tot 20 procent.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>