Zeker de helft minder aan gratis plastic tasjes

Eindelijk ook eens een klein beetje goed nieuws: er gaat zeker de helft minder aan plastic tasjes over de toonbank, sinds winkeliers die niet meer gratis mogen meegeven. Begin vorig jaar voerde staatssecretaris Dijksma in dat daarvoor betaald moet worden. Sindsdien is het aantal tasjes met 71 procent verminderd, blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Markthandelaren, bakkers en slagers zien dat 60 procent van de klanten een eigen tas meenemen, warenhuizen 40 procent. Veel winkeliers bieden nu papieren tasjes aan. Dijksma wilde met de maatregel de hoeveelheid plastic zwerfafval verminderen. Dat lukt aardig: sinds de invoering van het verbod zwerft er 40 procent minder aan plastic tasjes rond, aldus Rijkswaterstaat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>