Demonstratie Amsterdam: ‘Sta op tegen racisme & discriminatie’

Zaterdagmiddag was het centrum van Amsterdam het decor van een grote demonstratie: ‘Sta op tegen racisme en discriminatie‘. Volgens organisator Comité 21 maart – een brede maatschappelijke coalitie van antidiscriminatie-groeperingen, migranten-organisaties, progressieve bewegingen en vakbonden – liepen er circa tweeduizend mensen mee.

De tocht begon met een demonstratie op het Beursplein en eindigde met een Manifestatie bij de Dokwerker op het Jonas Daniel Meijerplein. Dinsdag 21 maart is de internationale Dag tegen Racisme. De actie in Amsterdam werd onder meer georganiseerd door Meldpunt Islamofobie, FNV en Greenpeace. De initiatiefnemers vinden de actie ‘hard nodig na een verkiezingscampagne die werd gedomineerd door racisme en islamofobie’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>