Urban Arrow lanceert vernieuwend transportmiddel; een combinatie van fiets- en autotechniek

Op 16 maart lanceert Urban Arrow de Tender, een nieuw model transportfiets op drie wielen, tijdens het Topsector Logistiek Jaarcongres in Aalsmeer. De Tender is specifiek bedoeld voor bedrijven die iets te vervoeren hebben, zoals postbedrijven, koeriers en bezorgdiensten. Het is een elektrisch aangedreven driewielfiets, verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Dankzij de krachtige elektrische trapondersteuning rijdt de fiets zeer licht, ook met zware lading. De fiets mag zowel op de weg als op het fietspad rijden en is zo ontworpen dat verkeerspaaltjes geen obstakel vormen.

Met de Tender rijd je langs de file en parkeer je eenvoudig voor de deur. Tenslotte stoot de Tender geen fijnstof uit en rijdt hij nagenoeg geluidloos. Dat is goed voor het milieu en het imago van de eigenaar. Wereldwijd hebben landen te maken met dichtslibbende steden. Het groeiend aantal inwoners, toeristen en verkeer neemt sterk toe. Het is voor bestuurders een uitdaging de doorstroming van het verkeer, veiligheid en de luchtkwaliteit te waarborgen. Met de Tender speelt Urban Arrow in op de groeiende vraag naar zero emission voertuigen en biedt het een groen alternatief voor de bestelauto en –bus.

Walther Ploos van Amstel van de Hogeschool van Amsterdam (HvA): “We zien in de stedelijke logistiek steeds kleinere zendingen en steeds meer just-in-time leveringen, hetgeen leidt tot heel veel meer bezorgverkeer. Vorig jaar zijn er in Nederland 25% meer bestelbusjes verkocht. Mensen houden van de stad, ze willen er wonen, willen genieten, willen bezoeken. Daar past eigenlijk dat beeld van de bestelbus niet in. Ons onderzoek wijst uit dat bij zeker een derde van het alle zendingen, de bestelbussen vervangen zouden kunnen worden door vrachtfietsen.

Sinds 2011 produceert het Amsterdamse merk Urban Arrow bakfietsen met elektrische trapondersteuning, voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Na de Family, Shorty en Cargo is de Tender het vierde model. De Tender 3000 kan maar liefst 30 boodschappenkratten vervoeren. Urban Arrow-oprichter Jorrit Kreek: ‘De Tender is echt de vrachtauto onder de fietsen. Zonder zweetdruppels vervoer je er honderden kilo’s aan bijvoorbeeld post of boodschappen mee, zonder dat je het verkeer stremt of de lucht vervuilt. Urban Arrow is een innovatief merk en de Tender past perfect in ons assortiment. De combinatie van fietstechniek op het achterframe en autotechniek op het voorframe is uniek en een ontwikkeling waarin we voorop lopen. Het is onze grootste bakfiets en de eerste op drie wielen.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>