Er bestaat helemaal geen ‘stedenband’ tussen Rotterdam en Istanbul

De Turkse president Erdogan blijft de diplomatieke rel met Nederland alsmaar aanwakkeren. Haalde hij er gisteren Srebrenica bij – hij beschuldigde de nederlanders van ‘massamoord op achtduizend moslims – en gaf hij een stemadvies aan de Turkse Nederlanders – iets wat beschaafde naties vlak voor verkiezingen niet doen: zij mengen zich niet in elkaars verkiezingen – vandaag eist hij dat de stedenband tussen Istanbul en Rotterdam wordt verbroken.

‘Het is voor ons onmogelijk om met zulke mensen nog banden te hebben’, zei hij in een Turkse krant. Saillant detail: er bestáát helemaal geen stedenband, aldus een woordvoerder van de gemeente Rotterdam. Er zijn intensieve contacten met Istanbul en Kayseri, waar veel Turkse Rotterdammers vandaan komen. Gisteren dreigde de Turkse gemeente Gaziantep al de band met Nijmegen op te zeggen. Ondertussen laten Nederlanders op hun beurt Turkije links liggen als vakantiebestemming. Het ministerie van Buitenlandse Zaken paste afgelopen zaterdag het reisadvies aan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>