Goedoelenloterij en boerenkaasmaken op lijst Immaterieel Cultureel Erfgoed

De Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed is uitgebreid met de Goededoelenloterij en het maken van boerenkaas. Op de lijst staan landelijke tradities als Koningsdag, Sinterklaas den de Indische rijsttafel en regionale tradities als het zomercarnaval in Rotterdam en de Nijmeegse Vierdaagse.

De Goededoelenloterij bestaat al sinds 1729: toen werd een loterij gehouden om geld in te zamelen ter bestrijding van de pest. ‘Meespelen om te winnen en geld geven voor een betere wereld,  het mes snijdt aan twee kanten’, aldus de organisatie die staat achter de Goededoelenloterij. De boerenkaasmakers hadden zich verenigd om samen een plek op de lijs tte krijgen: ‘het gaat om het verkrijgen van de typische smaak en de bereidingwijze van boerenkaas, meedoen aan keuringen en het leren van elkaar.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>