Nog meer goud voor Oranje op WK schaatsen

Het WK afstanden in Zuid-Korea is zo zoetjes aan een Oranje-aangelegenheid aan het worden. Het regent gouden plakken in het stadion in Gangneung, volgend jaar de olympische schaatstempel. Na zes gouden plakken (klik hier) veroverde Sven Kramer voor de vijfde keer de wereldtitel op de tien kilometer en Kjeld Nuis op de 1000 meter. Vandaag kreeg hij zijn tweede gouden plak, als de beste op de 1500 meter.

Nuis ging uit zijn dak: ‘Laat die Olympische Spelen maar komen. Wat een gruwelijke ontlading!’ Ook Kramer was dolblij: met 12.38,89 verbeterde hij het bijna tien jaar oude Nederlands record (ook op zijn naam) en bleef maar 2.59 seconden boven het wereldrecord van Ted-Jan Bloemen. ‘We hebben net wel even de kleedkamer afgebroken’, juichte hij. Nederland eindigde met 15 gouden, drie zilveren en vier bronzen plakken superieur op de eerste plaats in de medaillespiegel en liet een land als de VS (met drie gouden plakken tweede) en alle andere landen vèr achter zich.

Op Olympische Spelen gebeuren altijd verrassingen, dus laten we ‘ons’ niet nu al rijk rekenen. Zo is het de oppermachtige Sven Kramer tot nu toe nog nooit gelukt een eerste olympische titel op de 10 km te veroveren. Hoe dan ook: Team-oranje gaat zeker niet onvoorbereid naar de Spelen, volgend jaar in Zuid-Korea!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>