Germaine de Randamie: eerste Nederlandse vrouw wint wereldtitel Mixed Martial Arts

Germaine de Randamie heeft als eerste Nederlandse vrouw de wereldtitel veroverd in de Mixed Martial Arts (MMA). De 32-jarige Utrechtse nam het op tegen de Amerikaanse Holly Hom in het vedergewicht (tot 66 kilo), een nieuwe gewichtsklasse in de UFC. Na vijf rondes koos de jury unaniem voor De Randamie.

De Nederlandse politieagent in opleiding traint vaak bij een club in Oss en een worstelvereniging in Utrecht en vecht al 17 jaar op prof-niveau. Bij het kickboksen was ze eerder al Nederlands-, Europees- en wereldkampioen. Bij de club in Oss is al sprake van een ‘Germaine-effect’: het wordt er steeds drukker.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>