Ajax-icoon Piet Keizer (73) overleden

Ajax-icoon Piet Keizer is vrijdag overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij werd 73 jaar en was al enige tijd ziek. Keizer speelde als linksbuiten bij Ajax tussen 1961 en 1974 en kwam 34 keer uit voor het Nederlandse elftal. In 1971, 1972 en 1973 veroverde Ajax met Keizer inde ploeg de Europacup I en in 1972 de Wereldbeker. Samen met Johan Cruijff en Sjaak Swart formeerde hij de ‘roemruchte drie’.

Keizer stond – volgens velen ten onrechte – een beetje in de schaduw van zijn grote vriend Cruyff (1947-maart 2016). Keizer werd in 1943 in Amsterdam geboren en debuteerde begin 1961 in het eerste elftal van Ajax. De ras-Amsterdammer is nooit naar een andere club overgestapt. In 1974 zette hij een punt achter zijn carrière.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>