WK Schaatsen: Wüst wereldkampioen op de 3.000, Kramer op de 5.000 meter

Bij het WK afstanden in Gangneung (Zuid-Korea) hebben Irene Wüst en Sven Kramer goede zaken gedaan: op de baan waar ze volgend jaar olympisch kampioen hopen te worden, wonnen de respectievelijk de 3.000 bij de vrouwen en de 5.000 meter bij de mannen.

Kramer versloeg landgenoot Bergsma met een wereldrecord op zeeniveau: 6.06,82 (de tijd stond op 6.09,65). Het is zijn achtste wereldtitel op deze afstand. Voor Irene Wüst is het de elfde keer goud op verschillende afstanden bij de WK afstanden. ‘Ik heb de medaille van Sven gekregen’, lachte ze. ‘Er staat op: 5.000 meter. Een foutje, denk ik.’ De NOS levert live verslag van de wedstrijden die van 8 tot en met 12 februari plaatsvinden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>