Minister Ploumen lanceert fonds als reactie op abortusmaatregel Trump

De nieuwe Amerikaanse president Trump heeft met één pennenstreek 600 miljoen dollar voor abortushulp aan ontwikkelingslanden geschrapt. Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelings-samenwerking reageerde onmiddellijk met de lancering van een internationaal fonds ten behoeve van veilige abortussen en voorbehoedsmiddelen. Ze belt deze week met Europese en Zuid-Amerikaanse collega’s om geld bijeen te krijgen.

Zie ook: Serie TRUMPGEROFFEL

Ploumen wil voorkomen dat alle moeite van de afgelopen jaren voor gezinsplanning en een betere gezondheidszorg in één klap teniet wordt gedaan. Zonder geld zijn er de komende vier jaar 6,5 miljoen ongewenste zwangerschappen, 2,2 miljoen mogelijk onveilige abortussen en sterven er bijna 22.000 jonge moeders. ‘Het verbieden van abortus leidt niet tot minder abortussen’, aldus Ploumen. ‘Het leidt tot meer onverantwoorde praktijken in achterkamertjes en tot meer moedersterfte.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minister Ploumen lanceert fonds als reactie op abortusmaatregel Trump

  1. Soons

    Zorg eerst dat het on ons eigen land in orde is voordat er weer geld van de Nederlandse burger naar het buitenland verdwijnt in bodemloze potjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>