Driekwart van de Nederlanders gaat onvoorbereid op reis

Nederlanders reizen graag en veel, maar bereiden zich minder goed voor. Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research, in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Samen met onder andere de Douane, de GGD en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lanceert het ministerie op de Vakantiebeurs in Utrecht, die woensdag 11 januari in de jaarbeurs opengaat, het initiatief ‘NL reist’.

Doel is ‘om vakantiegangers actiever te wijzen op het belang van goede voorbereiding’, aldus het ministerie. In 2016 maakten Nederlanders in totaal bijna 18 miljoen buitenlandse vakanties, maar 74 % blijkt zich niet voor te bereiden, bijvoorbeeld of de reisdocumenten in orde zijn, vaccinaties en de veiligheidssituatie ter plaatse. Daardoor komen er meer en meer Nederlanders in het buitenland in de problemen. Vorig jaar moesten ambassades, consulaten en het ministerie in Den Haag hulp verlenen aan Nederlanders in het buitenland, vanwege onder meer verkeersongelukken, ziekenhuisopnames, vermissingen en soms zelfs moorden.

Voor bijna de helft van de Nederlanders is terreurdreiging belangrijk voor de keuze van een vakantiebestemming. Pas daarna volgen gezondheid, criminaliteit, de politiek situatie, het risico op natuurgeweld en het risico op verkeersongelukken. Het ministerie is dag en nacht bereikbaar op één centraal telefoonnummerL +31-247-247-247. De reisadviezen van het ministerie worden steeds meer geraadpleegd: 2,5 keer vorig jaar, vier maal zoveel als twee jaar daarvoor. Een uitschieter was het reisadvies voor Turkije op 16 juli, de dag na de mislukte coup: dat werd door 100.000 mensen geraadpleegd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>