Nationale Klimaattop Rotterdam: Staatsbosbeheer wil 100.000 hectare nieuw bos aanplanten

@Erik Feenstra

Woensdag 26 oktober vindt in de Van Nellefabriek in Rotterdam de eerste Nationale Klimaattop plaats. Om de doelen van de milieutop vorig jaar in Parijs te halen, zijn er nieuwe ideeën welkom. ‘Elke maatregel die denkbaar is om onder de twee graden opwarming van de aarde te blijven’, zei staatssecretaris Dijksma van Milieu. ‘Grote maatregelen waar de overheid mee bezig is, zoals duurzame energie, maar ook energiezuinige oplossingen van burgers en bedrijven zelf.’

In aanloop naar Rotterdam heeft Staatsbosbeheer alvast laten weten te werken aan de ontwikkeling van 100.000 hectare nieuw bos in Nederland, verspreid over 20 jaar. Staatsbosbeheer denkt aan nieuw bos in het Groene Hart in de Randstad, in het Gelderse Rivierengebied en in de Veenkoloniën in Drenthe en Groningen. Ook in de buurt van steden moet er bos bijkomen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nationale Klimaattop Rotterdam: Staatsbosbeheer wil 100.000 hectare nieuw bos aanplanten

  1. Sjaak Schotvanger

    Dit is een beter bericht dan in Schoorl! hier willen de overheid in samen werking met S.B.B juist 80 hectare kappen.Door de branden van de afgelopen jaren is er al veel bos verloren gegaan en nu dit. De plaatselijke bevolking en ontzettend veel recreanten is hier dan ook zwaar op tegen en als ik dit dan lees snap ik het helemaal niet meer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>