Nederlander Ben Feringa wint Nobelprijs voor Scheikunde

De Nederlander Ben Feringa heeft met twee andere wetenschappers – de Fransman Jean-Pierre Sauvage en de Amerikaan James-Frazer Stoddard – de Nobelprijs voor Scheikunde gewonnen. Ze doen onderzoek naar moleculaire nano-machines. Feringa is sinds 2006 lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschap en vicevoorzitter in het bestuur.

Hij promoveerde in 1978 in Groningen, werkte een tijd bij Shell en werd in 1988 hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>