Nederlands EU-voorzitterschap van start gegaan in Scheepvaartmuseum

Donderdagochtend is het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie (EU) officieel van start gegaan in Amsterdam. Top en met 30 juni is Nederland voorzitter. In het Scheepvaartmuseum verwelkomde premier Rutte de Europese Commissie. Ze kwamen per boot aan in het zwaarbewaakte museum. Donderdagmiddag volgt nog een ontmoeting met het hele kabinet en met het koninklijk paar in het Paleis op de Dam.

Daarna wordt het bezoek afgesloten met een ontmoeting met leden van de Eerste en Tweede Kamer. Het Amsterdamse stadsbestuur dineerde woensdagavond met de eurocommissarissen in museum de Hermitage. Ook hier kwamen de eurocommissarissen per boot aan. Op het voormalige Marineterrein naast het museum is het tijdelijke Europagebouw ingericht, tot en met 30 juni dagelijks het domein van 300 tot 400 ambtenaren uit alle 28 EU-lidstaten. Het Scheepvaartmuseum wordt 13 keer de plek waar vakministers van de EU vergaderen: die vinden in drie tijdsblokken plaats, eind januari, medio april en eind mei/begin juni.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>