Schade natuurbrand Chaam valt mee, veel dieren omgekomen

De grote natuurbrand waardoor de Chaamse Bossen ten zuidoosten van Breda zondag werd getroffen, heeft naar verhouding weinig schade veroorzaakt, maar wel zijn er veel dieren omgekomen. Staatsbosbeheer meldt maandag-ochtend dat vooral het lage struikgewas is verbrand, maar dat ‘heel veel bomen het hebben overleefd’.

Doordat de brand snel om zich heen greep, zijn waarschijnlijk veel hagedissen en andere kleinere dieren omgekomen. In het gebied broedden ook nachtzwaluwen: ‘Die zullen wel zijn weggevlogen, maar hun nesten zijn verloren gegaan.’ Als de brandweer klaar is met nablussen, kan de politie op onderzoek uitgaan, maar de kans om de oorzaak te achterhalen is klein: ‘De meeste sporen zullen na zo’n brand verloren zijn gegaan’, zei een woordvoerder. Aan het begin van de middag werd bekendgemaakt dat een jongen van 16 is aangehouden op verdenking van brandstichten.

[videostrip guid="012036338"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>