Vogelgriep gevonden in uitwerpselen wilde eenden

Onderzoekers hebben het vogelgriepvirus gevonden in uitwerpselen van wilde eenden (smienten). Ze vonden het zeer besmettelijke H5-type in twee monsters van uitwerpselen die ze vonden in de buurt van Kamerik bij Woerden. Eerder werd er al van uitgegaan dat trekvogel het virus zouden kunnen hebben verspreid.

Zie ook: Avifauna dicht vanwege vogelgriep

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de gevallen in Hekendorp, Ter Aar en Kamperveen los van elkaar hebben plaatsgevonden. Naar het vijfde bedrijf, in Zoeterwoude, waar zondag vogelgriep werd gevonden, loopt nog onderzoek. Dinsdag zal staatssecretaris Dijksma tijdens het overleg met de pluimveesector bekendmaken welke vervolgstappen er komen om de vogelgriep te bestrijden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>