Diplomaten eisen vertrek VN-onderzoeker na kritiek Zwarte Piet

Niet alleen Nederlanders, ook diplomaten uit andere landen hebben zich geërgerd aan de uitspraken van Venere Shepherd over het oer-Nederlandse Sinterklaasfeest. Diplomaten in New York en Genève vinden dat zij geen voorzitter meer kan zijn van de speciale VN-commissie die het kinderfeest onderzoekt.

Ze vinden dat ze voorbarig heeft gesproken en ‘zich eerst maar eens in de zaak moet verdiepen’.  In har brief haalt ze bijvoorbeeld Sinterklaas en de kerstman door elkaar: een teken dat ze zich niet bijzonder in de zaak heeft verdiept. De diplomaten willen dat ze zo snel mogelijk wordt vervangen. Overigens kan Nederland haar aanbeveling om het Sinterklaasfeest af te schaffen gewoon negeren, aldus de diplomaten. Insiders denken dat het eindrapport in een la verdwijnt, omdat andere lidstaten bang zouden zijn dat de VN ook hun interne aangelegenheden komt onderzoeken. Intussen loopt het nog steeds storm bij Pietitie op Facebook, waar mensen zich kunnen uitspreken vóór behoud van het Sinterklaasfeest.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Diplomaten eisen vertrek VN-onderzoeker na kritiek Zwarte Piet

 1. Tineke

  Heeft iemand zich al afgevraagd hoe Piet zwart werd?

  Vul zelf maar in!

  Zorg ook dat de kinderen in Nederland geen drama naar hun hoofd krijgen, omdat de “grote” “volwassen” mensen in eens vinden dat zij dit feest niet meer mogen vieren.

    /   Reply  / 
 2. janssens marcel

  piet was de helper van sinterklaas want de sint was al oud en kon niet meer door de schoorsteen.En al eens door een schouw gekropen.Vandaar dat de piet zo zwart is

  dit is onze cultuur en wie daar racisme in ziet moet eens naar zyn hoofd laten kyken.
  die mens heeft serieuze problemen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>