Nederlandse militairen belanden in Beierse boomtoppen

Bij een oefening van de NAVO in de Duitse deelstaat Beieren zijn zes Nederlandse parachutisten van Defensie in boomtoppen terechtgekomen. Vijf van hen zijn daarbij licht gewond geraakt, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De parachutisten maakten deel uit van een groep van zestig militairen die vanmiddag boven Beieren uit een vliegtuig sprongen. Zestien van hen konden door hevige turbulentie niet naar de geplande landingsplaats navigeren; zes raakten verstrikt in bomen.

 

Ze zaten twintig meter boven de grond vast. Zo’n tachtig hulpverleners moesten eraan te pas komen om ze allemaal uit hun benarde positie te bevrijden. Na anderhalf uur stond de laatste parachutist met zijn voeten op de grond. Volgens de Beierse politie waren alle militairen ervaren parachutisten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>