Waterstofperoxide werkt tegen giftige algen

Waterstofperoxide blijkt afdoende om de giftige algen in de Ouwekerkse kreek in Zeeland te bestrijden: volgende week kunnen mensen weer in de kreek zwemmen.’ Dat zegt Toine Poppelaars, dijkgraaf van Waterschap Scheldestromen. Hij noemt de proef met injecteren van waterstofperoxide geslaagd: ‘de populatie is met 99,9 procent teruggebracht’.

Hij zegt dat er weinig schade aan de natuur is toegebracht: ‘In samenwerking met de universiteit van Amsterdam en enkele andere wetenschappers is de juiste dosis waterstofperoxide vastgesteld die nodig was om de alg te doden, zonder dat de rest van de flora en fauna werd aangetast’, aldus Poppelaars. Het waterschap gaat nu de hele kreek behandelen. Twee weken werd in Zeeland groot alarm geslagen nadat in de bewuste kreek giftige algen waren gevonden, nadat een hond was gestorven die er had gezwommen. Het doorslokken van de alg kan verlammingsverschijnselen veroorzaken.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>