Epke Zonderland verovert goud

Epke Zonderland heeft goud gewonnen aan de rekstok tijdens de Olympische Spelen. Het is een historische dag voor de Nederlandse sport en zeker voor het Nederlandse turnen. de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlandse turnen dat er Olympisch goud wordt gewonnen op een individueel nummer. In een zinderende finale van ongekend hoog niveau wist de 26-jarige Fries met een puntenscore van 16.533 zijn zeven tegenstanders voor te blijven.

In 1928 wonnen de Nederlandse turnsters ook goud, maar dat waren andere tijden: een vrouwenploeg van 12 dames deed een ritmische oefening, turnen aan de brug en een groepsoefening met springen. Het waren de eerste spelen (in Amsterdam) waar vrouwelijke turnsters aan mee mochten doen ‘Het kan dus’, juichte Hans van Zetten van Studio-Sport. ‘Jongetjes in Nederland: ga aan de slag, ga aan het werk en stel je een doel. Toen ik als jong knulletje voor het eerst aan de rekstok een reuzendraai maakte, is een giga belevenis. Epke is een kunstenaar. Hij heeft heel planmatig ernaartoe gewerkt. Wat zijn we trots op jou! Iedereen leeft mee. Deze gouden medaille is zo bijzonder; in een tak van sport die zo moeilijk is. Een Koninklijke sport.’ Met een grijns van oor tot oor onderging de toch al goedlachse Epke de medaille-uitreiking. Dat wordt swingen vanavond in Londen, samen met de Olympische windsurfer Van Rijsselberghe die vandaag ook zeker werd van zijn gouden plak.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>