Deelnemers Batavierenrace mogelijk besmet met legionella

Het is mogelijk dat de 8000 deelnemers aan de Batavierenrace, de studenten estafetteloop van Nijmegen naar Enschede op 28 april, besmet zijn geraakt met de legionellabacterie. Daarvoor heeft de Universiteit van Twente (UT) alarm geslagen bij de organisatie van de Batavierenrace. Na de wedstrijd konden de hardlopers douchen in het universitair sportcentrum. Bij routineonderzoek is legionella in douchekoppen aangetroffen.

Deelnemers die zich grieperig voelen, kunnen het beste naar de dokter gaan, luidt het advies van de Universiteit Twente. De bacterie kan de veteranenziekte veroorzaken die in het ergste geval dodelijk kan zijn. Het sportcomplex in Enschede is meteen gesloten om de leidingen schoon te maken, de douchekoppen te vervangen en onderzoek te doen naar de oorzaak van de besmetting. Het Collerge van Besuur van de universiteit noemt het ‘een raadsel’: de leidingen worden elke week gespoeld en vorig jaar is het hele douchesysteem nog vernieuwd, nadat tweemaal eerder legionella werd aangetroffen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>