Philips stopt met maken tv

Philips stopt met maken van televisies. Het is al jaren een zorgenkind, dat eigenlijk alleen wat opleverde rond grote sportevenementen. Toen de tv-tak ook vorig jaar tijdens het WK voetbal verlies leed, moest het elektronica-concern wel ingrijpen. Philips stond sinds vijftig jaar synoniem voor radio’s en tv’s. Volgens de nieuwe topman Frans van Houten is de televisie ‘emotioneel een belangrijk onderdeel van Philips: het merk is heel sterk in de markt’. Toch hakt hij de knoop door en gaat een joint venture aan met het Chinese bedrijf TPV, dat de tv’s gaat maken.

De merknaam Philips blijft in ieder geval nog vijf jaar aanwezig op televisies. De beslissing volgt op de tegenvallende kwartaalcijfers: Philips boekte in het eerste kwartaal minder winst dan verwacht (31 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2010), vooral vanwege de slecht draaiende tv-tak. Overigens kampen andere elektronicaconcerns ook met dit euvel. In lage-lonenlanden kan de tv stukken goedkoper worden geproduceerd dan in het westen. Philips is nog altijd wel nummer 1 ter wereld op het gebied van verlichting en ook van medische apparatuur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>