Chinese ijsbreker zit nu ook vast in ijs Antarctica

De Chinese ijsbreker ‘Sneeuwdraak’ dat passagiers redde van het op 24 december gestrande Russische schip Akademik Shokalskiy, zit nu zelf vast in het ijs. Donderdag evacueerde een helikopter van het Chinese schip 52 van de 74 opvarenden naar de Aurora Australis. Vrijdag moest deze Australische ijsbreker in open water blijven liggen, omdat het ijs te dik was en het risico om vast te lopen groot was.

Het zou in de buurt van het Chinese schip standby blijven, maar toen dat niet meer nodig was, kreeg het toestemming van de Australische maritieme veiligheidsautoriteit AMSA om weg te varen, richting de kust van Tasmanië. Nu is het Chinese schip gestrand en omgeven door ijsschotsen. Hulp is nog niet nodig, de 111 opvarenden zijn niet in gevaar. Het is een nieuw hoofdstuk in de ingewikkelde reddingsoperatie bij Antarctica. De opvarenden van het Russische schip zaten sinds 24 december vast in het metersdikke ijs.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>