Spanje: beruchte Bredase vleeshandelaar vast om nieuwe vleesschandaal

Deze week is de beruchte Bredase vleeshandelaar Jan F. in Spanje opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Volgens de Spaanse autoriteiten is de 67-jarige Nederlander de leider van een bende die zieke en gestolen paarden voor consumptie liet slachten. Mogelijk is het vlees terechtgekomen in de voedselketen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Roemenië. In totaal werd 245 verdachten gearresteerd.

Zijn bedrijf Draap (het omgekeerde van Paard0 werd in 2013 al eens in verband gebracht met het toenmalige grote Europese paardenvleesschandaal. Jan F. werd in ons land al eens veroordeeld omdat hij goedkoop paardenvlees had verkocht als duur halal geslacht rundvlees. Hij haalde de paarden uit Argentinië en verkocht het vlees in Frankrijk, met een winst van een slordige 2,6 miljoen euro.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>