Haïti: 174 mensen ontsnapt uit gevangenis na geweldsuitbraak

In Haïti zijn 174 gedetineerden uit een gevangenis ontsnapt, nadat ze met geweld een ruimte van bewakers wisten binnen te komen. Ze pakten vuurwapens en schoten een bewaker dood. Daarna nam een grote groep gevangenen de benen: in totaal zouden 174 mensen zijn ontsnapt.

De autoriteiten zijn met behulp van de VN-vredesmacht aan een klopjacht begonnen. Dat wordt bemoeilijkt omdat de ontsnapten geen gevangeniskleding droegen. Tijdens de uitbrak kwam één gevangene om het leven toen hij van een muur afviel. De Amerikaanse ambassade adviseert burgers om het gebied in de buurt van de stad Arcahaie – waar de gevangenis staat – te mijden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>