Ziekenhuis in Californië al dagenlang slachtoffer van ransomware

Een ziekenhuis in Californië is sinds afgelopen vrijdag het slachtoffer van ransomware, een manier van chanteren waarbij internetcriminelen een computer vergrendelen via speciale software. Pas als het slachtoffer losgeld betaalt, wordt de vergrendeling opgeheven. Het Hollywood Presbyterian Medical Center moet 3,6 miljoen dollar betalen, maar betaalt vooralsnog niets, dus kan het personeel de computers niet gebruiken.

Documenten kunnen niet worden geraadpleegd en CT-scans zijn niet mogelijk, het lab kan niet werken, de apotheek is stilgelegd en er kan niet worden e-mailen is niet mogelijk. Alles moet op papier worden gezet en de fax moet weer worden hergebruikt. Een aanttal patiënten is overgebracht naar andere ziekenhuizen. Politie en FBI doen onderzoek, maar het is nog altijd onduidelijk wie achter de aanval zit. Volgens de ceo van het ziekenhuis was het geen gerichte, maar willekeurige aanval.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>