‘Cokekiller’ verdacht van moord

De Amsterdamse ‘cokekiller‘ die in het voorjaar na een maandenlange klopjacht werd opgepakt, wordt nu verdacht van moord of doodslag op drie Britse toeristen. Hij zou witte heroïne hebben verkocht als cocaïne. Het OM vermoedt dat de drie slachtoffers omkwamen nadat ze de drugs hadden gebruikt die ze bij hem hadden gekocht. Eerder werd de dealer ook al verdacht van poging tot moord of doodslag op twaalf anderen die na gebruik van de drugs onwel waren geworden, maar overleefden.

Er was grote ongerustheid in Amsterdam vanwege de verkoop van witte heroïne: het is levensgevaarlijk als het als cocaïne wordt gebruikt. De cokekiller leek het vooral op jonge naïeve buitenlandse toeristen te hebben voorzien.  Na de dood van de drie Britten werden in de stad werden een aantal grote  lichtborden met waarschuwingen voor toeristen geplaatst. De verdachte werd in februari vastgelegd door bewakingscamera’s, toen hij op de Stadhouderskade zijn rommel verkocht aan drie Deense toeristen. Het drietal raakte later onwel. De 42-jarige verdachte waste zijn handen in onschuld en schoof de schuld van alles door naar zijn handelaar, meldde zijn advocaat indertijd. Na een paar weken werd de man vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, maar kort daarna weer opgepakt, toen het OM tegen zijn vrijlating in beroep ging.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>