Aardbeving grens Iran-Irak: aantal doden opgelopen naar 328

Zondagavond kort na 19.00 uur (Nederlandse tijd) was er in het grensgebied van Iran en Irak een aardbeving met een kracht van 7,3 op de schaal van Richter. Het epicentrum lang op 32 kilometer van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan en werd gevoeld in andere buurlanden van Irak, tot in de hoofdsteden Teheran en Bagdad. De gevolgen zijn het grootst aan de Iraanse kant van de grens, waar meer mensen wonen.

In veel dorpen is de schade groot en is de water- en elektriciteitsvoorziening uitgevallen. Er zijn naschokken gemeten met een kracht van 4,5 en 4,7. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 328. Volgens autoriteiten kan dat nog oplopen, omdat reddingswerkers de meest afgelegen locatie van het getroffen gebied nog niet bereikt hebben. Meer dan 5.300 mensen raakten gewond. Door de aardbeving ontstonden landverschuivingen in het gebied, die het reddingswerk bemoeilijken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>