Herfststorm zorgt voor dood en chaos in Polen en Tsjechië

Herfststorm ‘Herwart‘ – de naam die onze oosterburen de stormdepressie meegaven – heeft na het noorden van Nederland en Duitsland ook voor veel schade gezorgd in Tsjechië en Polen. In beide landen kwamen drie mensen door een omvallende boom om het leven.

In Tsjechië en het westen van Polen zitten honderdduizenden mensen zonder stroom omdat elektriciteitspalen zijn omgewaaid. Sommige rivieren in Tsjechië dreigen buiten hun oevers te treden. Veel treinen rijden niet en ook veel wegen zijn versperd door omgewaaide bomen en takken. In Praag is de dierentuin vanwege stormschade gesloten. De dieren zijn niet in gevaar geweest, maar er zijn veel bomen omgewaaid en er is een hooischuur beschadigd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>