Afrika: aantal bosolifanten sinds 2008 meer dan gehalveerd

@Erik Feenstra

Het aantal bosolifanten in het regenwoud in Centraal-Afrika is sinds 2008 met meer dan de helft gehalveerd: tussen 2008 en 2016 is het aantal van de Loxodonta cyclotis in het Congobekken met 66 procent verminderd. Uit recente tellingen in Democratische Republiek Congo, Congo Brazzaville, Kameroen, Centraal-Afrikaanse Republiek en Gabon blijken er ngo geen tienduizend over te zijn.

De grootste bedreiging vormen de stropers, die uit zijn op het ivoor van de slagtanden. Als er niet snel iets gebeurt, dreigt de soort uit te sterven. Het is al langer bekend dat het niet goed met de populatie bosolifanten gaat,

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>