Supertyfoon Lan koerst af op Japan

Japan zet zich schrap voor de komst van supertyfoon Lan: die bevindt zich nu nog in het oosten van de Stille Oceaan, maar wordt in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) aan land verwacht. Boven water is de tyfoon er een van de categorie 4, eenmaal aan land zal dat afzwakken naar 1 of 2.

De orkaan gaat gepaard met windsnelheden van 110 tot 160 kilometer per uur en hevige regenval: meer dan 300 mm, lokaal zelfs 600 mm. De orkaan trekt over de zuidelijke eilanden en vrijwel zeker over de hoofdstad Tokio. Japanners moeten rekening houden met afgesloten wegen, stilgelegd openbaar vervoer, maar ook modderstromen en aardverschuivingen. Honderden vluchten zijn geannuleerd en tienduizenden inwoners is geadviseerd een veiliger heenkomen te zoeken.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>