Bosbranden Californië: mogelijk de ergste ooit

De bosbranden in het noorden van Californië dreigen uit te groeien tot de ergste ooit. Tot nu toe staat het dodental op 23. In de chaos tijdens snelle evacuaties zijn honderden mensen vermist geraakt. Zo’n 70 duizend hectare is verwoest. De hete, droge wind wakkert regelmatig aan tot orkaankracht, wat het blussen extra moeilijk maakt.

De regio – wereldwijd bekend om Californische wijn – is kurkdroog na een zomer waarin het nauwelijks heeft geregend. Tot nu toe zijn zo’n 3.500 huizen en gebouwen verwoest door meer dan twintig branden die in acht counties woeden. Het aantal gewonden is opgelopen tot 180. Zo’n 20 duizend bewoners zijn geëvacueerd. De branden begonnen zondag door nog onbekende oorzaak. Mogelijk zijn elektriciteitspalen omgewaaid en heeft kortsluiting de kurkdroge natuur in vuur en vlam gezet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>