Opnieuw grote bosbranden in Californië

Opnieuw wordt de Amerikaanse staat Californië geteisterd door grote bosbranden. Nu al wordt gesproken van een van de meest verwoestende natuurbranden van Californië. Tot nu toe zijn daarbij zeker tien mensen om het leven gekomen en zeker honderd mensen naar het ziekenhuis gebracht. Zeker 20.000 mensen zijn op de vlucht geslagen en 1500 huizen zijn totaal afgebrand.

Meestal wordt het zuiden van de staat geteisterd door natuurbranden, maar dit keer komen zo vooral voor ten noorden van San Francisco. Daar zijn zeker 14 vuurhaarden, onder meer rond de wijnstreken rond Napa en Sonoma Valley. Veel wijngaarden zijn in de as gelegd. Het is niet duidelijk waardoor de branden zijn ontstaan. Het vuur wordt aangewakkerd door een combinatie van harde wind en droogte. Regen zit er voorlopig niet in, dus de branden kunnen nog wel even voortwoekeren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>