Orkaan Nate koerst af op Amerikaanse Golfkust

Orkaan Nate koerst af op de zuidelijke Amerikaanse staten langs de Golfkust. De tropische storm groeide uit tot een orkaan, de derde in korte tijd in de regio. Verwacht werd dat de storm een categorie 2 zou hebben bereikt als het ten zuidwesten van New Orleans aan land gaat. Nate gaat gepaard met rukwinden en hevige regenval, naar verwachting van Louisiana tot West-Florida.

Nate gaat in de buurt waar de allesverwoestende orkaan Katrina in 2005 aan land. De burgemeester van de stad heeft de bevolking gewaarschuwd voor stroomuitval en kans op overstromingen. Inwoners die in de buurt van zwakke dijken wonen, zijn al geëvacueerd. Voor onder meer de regio New Orleans geldt de noodtoestand. Het bereik van de storm is breed. Er is een orkaanwaarschuwing afgegeven voor de Golfkust van Louisiana tot Alabama. Nate liets deze week een spoor van vernielingen na in Centraal-Amerika en heeft tot nu teo aan zeker 25 mensen het leven gekost.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>