Mexico opnieuw getroffen door zware aardbeving

Dinsdagavond werd Mexico opnieuw getroffen door een zware aardbeving, met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lang in het midden van het land in de deelstaat Puebla, op ongeveer 122 kilometer van de hoofdstad Mexico-City. Het dodental is inmiddels opgelopen tot zeker 216. De minister van Binnenlandse Zaken zei dat er nog steeds mensen vastzitten in ingestorte gebouwen.

Reddingswerkers en burgers zoeken met man en macht onder het puin naar overlevenden. De meeste dodelijke slachtoffers vielen in de hoofdstad. Volgens de burgemeester zijn zeker 44 gebouwen geheel of gedeeltelijk ingestort, waaronder appartementsgebouwen, een school, een fabriek en een supermarkt. Geparkeerde auto’s zijn bedekt met een dikke laag puin. Het vliegveld van de stad werd na de beving gesloten. . De president heeft de noodtoestand afgekondigd.

In de nasleep van de beving zitten zeker 4,6 miljoen mensen zonder stroom. In de nacht van dinsdag op woensdag werden er naschokken gevoeld. De vulkaan Popocatépetl lijkt door de aardbeving te zijn uitgebarsten: een kerk op de helling stortte in tijdens een mis, waardoor vijftien mensen om het leven kwamen. Dinsdag was het 32 jaar geleden dat Mexico-City werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 8,1. Daarbij vielen duizenden doden, raakten zeker 30.000 mensen gewonden en 50.000 tot 100.000 mensen in één keer dakloos.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>