Griekenland: stranden bij Athene met olie vervuild

In Griekenland zijn stranden in de buurt van Athene vervuild met olie en teer. Zondag zonk een tanker met zo’n 2500 ton olie voor de havenstad Piraeus. Driehonderd ton lekte al weg. Er werden drijvende dammen aangelegd om verspreiding van de olie te voorkomen, maar door de harde westenwind sijpelde de smurrie door de barrière. 

De stranden ten zuiden staan bekend als de ‘Atheense Rivièra’. Daar ligt nu een dikke laag olie, net als op veel stranden in Piraeus en op het eiland Salamina. Autoriteiten vrezen het ergste voor flora en fauna. Er is een grote schoonmaakactie aan de gang. De gezonken tanker wordt leeggepompt, een klus die waarschijnlijk zo’n twintig dagen zal gaan duren. Er zal dan ook meer olie op de kusten aanspoelen. Weliswaar wordt met man en macht gewerkt aan schoonmaak, maar de Griekse regering ligt onder vuur, omdat er niet snel genoeg zou zijn gereageerd op het zinken van de tanker. De regering spreekt dat tegen en zegt dat erbinnen vier uur na het zinken al maatregelen waren genomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>