Aardbeving Mexico raakte door orkaan Irma uit het zicht

Het zuiden van Mexico werd donderdag getroffen door een aardbeving. Hoewel de beving meteen kracht van 8,1 op de schaal van Richter zeer zwaar was, raakte de natuurramp uit het zicht door de focus op orkaan Irma. Het epicentrum lag in zee, minstens 130 kilometer voor de westkust, voor de kust van Chiapas. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 96 op maandag.

Duizenden huizen zijn verwoest. Gevreesd wordt dat er niemand meer levend onder het puin vandaan wordt gehaald. De doden vielen in drie verschillende staten; Oaxaca werd het zwaarst getroffen. De trillingen werden gevoeld tot in de hoofdstad Mexico-City. Mensen vluchtten in paniek de straat op en een deel van de stad kwam zonder stroom te zitten. Een dag na de beving werden honderden naschokken gevoeld. De beving werd ook gevoeld in buurlanden Guatemala, Honduras en Costa Rica.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>