Irma houdt huis in Florida: massa-evacuaties, plunderingen en grootschalige stroomuitval

@Erik Feenstra

Irma houdt huis in Florida: het openbare leven ligt er zo goed als plat door massale evacuaties, plunderingen en grootschalige stroomuitval. De orkaan is afgezwakt tot een tropische storm en trekt naar het noorden, maar kan nog altijd zorgen voor levensgevaarlijke overstromingen en dodelijke ongelukken.

Bijna 4,5 miljoen huishoudens en bedrijven in Florida zitten zonder stroom en zo’n 6,5 miljoen mensen moesten op last van de autoriteiten hun huis uit. Het grootste gevaar komt nu niet meer van de wind, maar van overstromingen. In Jacksonville zijn de inwoners expliciet gewaarschuwd voor hoogwater. Inmiddels is Irma Orlando voorbij en trekt naar Georgia en Alberta. Op Cuba zijn tien mensen om het leven gekomen. Het aantal gewonden is nog onduidelijk. Het totaal aantal doden in het Caribisch gebied als gevolg van Irma komt daarmee op 38.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>