Noodweer in Italië – zeker zeven doden

In de Italiaanse regio Toscane heeft noodweer aan zeker zeven mensen het leven gekost. Twee anderen worden nog vermist. In de stad Livorno viel meer dan 250 milliliter regen, aldus lokale autoriteiten. De stad is ”etterlijk verwoest’, zei de burgemeester. Hij beklaagde zich over de weersvoorspellingen: die gaven aan dat het noordelijker gelegen Genua zou worden getroffen.

Weerkundigen erkennen hun fouten, maar zeggen dt noodweer in het Middellandse Zeegebied moeilijk te voorspellen is. Ook in de hoofdstad Rome en in andere steden is de wateroverlast groot. Er is veel materiële schade, in meerdere steden is het elektriciteit deels uitgevallen, wegen zijn afgesloten en auto’s zijn weggespoeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>