Los Angeles: Grootste bosbrand in de geschiedenis van de stad

In de buurt van Los Angeles woedt sinds donderdag een bosbrand langs een belangrijke snelweg, waardoor zo’n 200 huizen moesten worden ontruimd. Inmiddels zijn er meer bosbranden die dit weekend een groot deel van de bossen bij de Verdugo Mountains bij de Amerikaanse miljoenenstad verwoest. Het is de grootste bosbrand in de geschiedenis van de stad.

Inmiddels is ruim 23 vierkante kilometer bos door brand verwoest. De burgemeester heeft de noodtoestand uitgeroepen. De bewoners van zo’n 700 huizen zijn geëvacueerd. Door de harde wind steeds draait, heeft de brandweer grote moeite om de vlammen onder controle te krijgen. Daarnaast is het heet in de regio: circa 40 graden Celsius.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>