Storm Harvey zwakt af: zeker 35 doden

Orkaan Harvey heeft na haar verwoestende werking in de Amerikaanse staten Texas en Louisiana in kracht afgenomen. In de overstroomde miljoenenstad Houston begint het water te zakken en kunnen reddingswerkers aan de slag. Het dodental is er opgelopen tot 35. Gevreesd wordt dat dit aantal nog zal oplopen, als de huizen worden doorzocht.

Nu het water zakt, kunnen lichamen van vermisten worden gevonden. De Amerikaanse marine stuurt twee oorlogsschepen naar Texas met mariniers, voedsel en drinkwater. Buurland Mexico heeft aangeboden boten, voertuigen en voedsel te sturen. Houston is begonnen met hervatting van het openbaar vervoer en vuilnisophaal, de eerste lijnvlucht is weer vertrokken vanaf het vliegveld en ook de haven van Houston gaat mogelijk snel weer open.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>