Brazilië: groot stuk Amazonewoud niet opengesteld voor mijnbouw

Een groot stuk Amazonewoud in Brazilië mag niet zomaar worden opengesteld voor mijnbouw. Daartoe had president Temer besloten, maar volgens een Braziliaanse rechter moet het Congres daarover beslissen. Het stuk regenwoud, bekend onder de naam ‘Renca‘, is 46.000 vierkante kilometer groot, iets groter dan Nederland. Sinds 1984 is het beschermd gebied.

Temer wilde bedrijven toestaan in het gebied naar goud en bauxiet te zoeken, om de economie te stimuleren. Milieubeschermers zijn bang dat dit zal leiden tot ontbossing.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>