Zomer in Zweden: laagste maximumtemperaturen in 155 jaar

De zomer in Zweden kent voor het eerst sinds 1862 de laagste maximumtemperaturen. Met 28 graden was het bij het Zweedse equivalent van het KNMI in Oskarhamn op 18 juni de warmste dag tijdens de Zweedse zomer van dit jaar, die loopt van 1 juni tot 31 augustus. De warmste dag van het jaar was op 28 mei: 20,1 graden.

September kan nog een aantal fraaie dagen opleveren, maar die zullen naar verwachting d 28 graden niet halen. Ook Denemarken beleeft dit jaar een zomer met geen enkele dag boven de 25 graden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>