Houston: water stijgt nog altijd

In de Amerikaanse miljoenenstad Houston stijgt het water nog altijd door de aanhoudende regen. Reservoirs lopen over en steeds meer huizen lopen onder water. Boosdoener is orkaan Harvey afgelopen weekend, die al gauw afzwakte tot een tropische storm, maar boven de stad bleef hangen: daardoor viel alle regen op één plek.

In vijf dagen viel 69 centimeter neerslag en die hoeveelheid zal nog verder stijgen. Ter vergelijking: in Nederland valt in een jaar tijd 68 centimeter. Autoriteiten raden mensen aan te blijven zitten waar ze zitten: op de vlucht kune je worden overvallen door het water, dat extra gevaarlijk kan zijn door giftige stoffen, omgevallen elektriciteitsmasten, slangen en alligators. Omdat het blijft regenen, slaan veel mensen de adviezen in de wind en proberen toch weg te komen.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>