India: aardverschuiving sleurt twee bussen mee

Zaterdag zijn in een bergachtig gebied in net noorden van India twee bussen door een aardverschuiving meegesleurd. Zeker acht mensen kwamen om het leven en veertig mensen worden vermist. De autoriteiten vrezen dan ook dat het dodental nog fors zal oplopen. De bussen waren rond middernacht gestopt voor een pauze op 200 kilometer van Shimla, de hoofdstad van de deelstaat Himachal Pradesh.

Een modderstroom verzwolg 150 meter van een weg, sleurde auto’s, twee bussen en huizen mee. Een van de bussen kwam 800 meter lager terecht. Ook in buurland Nepal hebben aanhoudende stortregens modderstromen veroorzaakt, die sinds vrijdag al aan zeker veertig mensen het leven hebben gekost. In India zijn sinds de start van het moessonseizoen honderden doden gevallen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>