Opnieuw tientallen natuurbranden in Portugal

In Portugal woeden opnieuw een groot aantal natuurbranden in verschillende delen van het land. In totaal zijn meer dan 2100 brandweerlieden ingezet om 170 brandhaarden te bestrijden. Een van de branden brak woensdagavond uit in Aldeia do Mato, een dorp 150 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Lissabon. 

Donderdag werden vier dorpen in de buurt geëvacueerd. De brand woedt inmiddels op drie fronten en meerdere wegen zijn afgesloten. Er zijn geen gewonden gevallen. Er zijn meerdere blusvliegtuigen en 700 brandweerlieden ingezet. Donderdag brak een andere grote natuurbrand ten zuiden van Lissabon uit: daar zijn meer dan 200 brandweerlieden ingezet. Portugal beleeft dit jaar de zwaarste natuurbranden sinds 2005. In juni waren er ook al hevige bosbranden, die aan 64 mensen het leven kostten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>