VS: vloedgolf in canyon doodt complete familie

Zondag heeft een plotselinge vloedgolf in een canyon in de Amerikaanse staat Arizona het leven gekost aan negen mensen. Zij behoren tot één familie uit de stad Phoenix. Een persoon wordt nog vermist. De familie vierde een verjaardag op de oevers en in het water van de East Verder River, een rivier die in de zomer meestal niet meer dan een stroompje is. 

Plotseling kwam er een muur van water op hen af, zo’n twee meter hoog en 12 meter breed, het gevolg van een wolkbreuk enkele kilometers stroomopwaarts. De muur van water sleurde de slachtoffers mee door de smalle kloof. Op het moment van de vloedgolf zouden er veertien familieleden voor het feest bijeen zijn geweest. De nationale weerdienst heeft een overstromingsalarm afgekondigd tot maandagavond voor bijna heel Arizona.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>