Griekenland: weerfenomeen Medusa laat kwik pijlsnel dalen door hevige regen en hagel

In het noorden en midden van Griekenland is het kwik pijlsnel met circa 15 graden gedaald door hevige neerslag met regen en hagel. De afgelopen dagen zuchtte het land onder een verzengende hittegolf met temperaturen rond de 40 graden, Sinds zondag is dat in grote delen van het land voorbij. Het weerfenomeen staat lokaal bekend als ‘Medusa’: harde wind en hevige regen en hagel na een serie hittegolven.

In het midden van Griekenland viel zondag net zo veel regen als normaal in een hele zomer. Op de Olympus sneeuwde het zelfs. Ook stormt het in het land, met windkracht 7 tot 8. Vissers en zeilers zijn maandag opgeroepen niet de Egeïsche Zee op te gaan. Naar verwachting gaat de storm dinsdag weer liggen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>